RSS


Giocelul vestitorul primaverii si al vietii renascute.Studiat de specialisti,s-a descoperit ca ghiocelul poate fi de ajutor in tratarea mai multor boli Alzheimer,Candidoza dar are si alte propietati benefice albirea tenului,combaterea crampelor musculare ,tratament de intinerire a tenului.
Din ghiocei, se extrage galantamina, care, alaturi de alte substante, intra in compozitia medicamentelor folosite in tratarea maladiei Alzheimer, dar si a altor forme de dementa.
Decoctul de ghiocel este folosit ca remediu in cazul unor afectiuni vaginale.Daca vrei sa scapi de candidoza vaginala, prepara un decoct de ghiocel (fierbe timp de 15 minute, 30 de grame de flori si frunze uscate in 1,5 litri de apa) si foloseste-l in spalaturi locale.
Daca vrei sa scapi de pistrui sau altepete de pe fata,stoarce sucul de la 20-30 fire de ghiocei si aplica-l pe fata.Tratamentul trebui repetat 10 zile.
Compresele cu infuzie de ghiocel (flori si frunze) fac minuni pentru piele, mai ales cand da semne de imbatranire. Aplicata seara (simpla, in combinatie cu suc de lamaie ori infuzie de patrunjel) pe tenul curat si demachiat, infuzia de ghiocel calmeaza pielea, reducand petele si estompand pistruii.
O cana cu infuzie din ghiocei uscati este un remediu bun pentru combaterea crampelor musculare.Este eficienta si pentru atenuarea durerilor reumatice.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu