RSS

Masti pentru ingrijirea parului

Pentru ca e foarte important pentru noi femeile am decis sa impart cu voi cateva masti facute in casa nu foarte complicate realizate cu ingrediente ce se gasesc destul de usor.
1.Uleiul caldut reda sanatatea parului uscat. Se recomanda uleiul de masline,de jojoba sau de cocos. Dupa ce ati masat bine pielea capului si parul, infasurati parul intr-un prosop care a fost imbibat in apa fierbinte sau infuzie fierbinte de plante medicinale si apoi stors. Acest tratament trebuie sa dureze o ora sau chiar mai mult, insa prosopul trebuie sa fie fierbinte pe tot parcursul lui. La final se curata parul bine pentru a se inlatura uleiul. Clatirea se face cu otet de mere sau zeama de lamaie. Se recomanda repetarea tratamentului lunar.
2.O lingurita de miere impreuna cu o capsula de vitamina E se amesteca cu o cantitate de sampon, dupa care se aplica pe parul inca umed. Se face apoi un masaj usor, timp de 15 minute. La final parul de clateste bine cu apa calda.
3.Pentru parul subtire si fara volum preparati o masca din 50 de grame de argila verde, 5 picaturi de ulei de cimbrisor si 5 picaturi de ulei de masline. Amestecul se aplica pe toata lungimea firului de par insintand la radacina. Se lasa 20 de minute dupa care se clateste bine. Masca se foloseste o singura data pe saptamana. Volumul parului se poate obtine si daca va clatiti cu apa fiarta in care ati pus frunze de tei, flori de musetel sau urzica.
si pentru ca tot am vorbit de beneficiile laptelui/iaurtului asupra tenului iata ca si asupra parului are efecte benefice.
Iaurtul ajuta la refacerea parului si da acestuia stralucire. Se umezeste parul, apoi se maseaza delicat pielea capului distribuind apoi uniform de-a lungul firului de par. Pentru par gras, aplicati doar la varfuri. Dupa 20 de minute de la aplicare, se clateste parul bine.
Sper sa le incercati si chiar sa lasati mesaje si cu alte masti pe care le mai faceti voi.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu